KI Ljubljana na dobrodelnem SILA bazarju

20. 10. 2022
KI Ljubljana na dobrodelnem SILA bazarju
Konfucijev inštitut Ljubljana je sodeloval na SILA bazarju, ki ga organizira Mednarodno združenje žensk Ljubljana SILA (SILA IWCL).

Konfucijev inštitut Ljubljana je 15. oktobra 2022 sodeloval na dobrodelnem SILA bazarju.

Na Stritarjevi ulici v središču Ljubljane se je ob 10.30 pričel 29. SILA bazar. Svojo kulturo in tradicijo je na dogodku predstavljalo kar 35 držav, skupaj pa je bilo več kot 10.000 udeležencev.

Dobrodelni bazar Sila vsako leto nudi državam priložnost, da s ponosom predstavijo svoje ročno izdelane izdelke, glasbo, spominke, folkloro, nacionalno kuhinjo, oblačila, literaturo. Je priložnost za države, da s ponosom predstavijo svojo kulturo in tradicijo in je odlična priložnost tudi za odkrivanje različnih kultur na enem mestu.

Bazar SILA je primarno dobrodelni dogodek, ki ves izkupiček dneva nameni dobrodelnim projektom, ki jih skrbno izberejo članice Mednarodnega združenja žensk SILA. Projekti, ki so bili izbrani letos: Mladinski dom Veverička, Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič, Inštitut za avtizem (zavod za razvojno medicino, Ljubljana), CUDV Radovljica, Slovensko društvo Hospic.

Ekipa Konfucijevega inštituta Ljubljana je na stojnici pripravila razstavo tradicionalnih kitajskih oblačil, kjer so se obiskovalci lahko brezplačno okrepčali s toplim kitajskim čajem. Prav tako so učitelji KI Ljubljana vodili delavnice kaligrafije in kitajskih vozlov.

V sklopu kulturnega programa so učitelji Konfucijevega inštituta Ljubljana pripravili dve kulturni točki. Zhang Bo in Fu Hao sta združila tradicionalno kitajsko piščal (Hulusi) z zahodno glasbo. Učiteljica Wang Qian pa je pripravila točko Taichija z mečem.

Oglejte si fotografije dogodka.


Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!