Kitajski dan na EF

27. 05. 2022
Kitajski dan na EF

Praznovanje obletnice Konfucijevega inštituta Ljubljana

V sredo, 18. maja, je Konfucijev inštitut organiziral Kitajski dan, v okviru katerega je potekalo tudi praznovanje 13. obletnice našega delovanja. Pestro dogajanje v atriju Ekonomske fakultete je pritegnilo obiskovalce, ki so lahko kitajsko kulturo doživeli z vsemi čutili.

18. maj je pomemben iz dveh razlogov: 18. je na Kitajskem srečno število. Mesec maj pa je Mesec kitajske kulture, kar pa ni vse. Letos praznujemo srečnih 13 let od ustanovitve inštituta.

Zato smo v sredo, 18. maja 2022, od 12. do 17. ure v atriju Ekonomske fakultete organizirali Kitajski dan. Želeli smo, da na ta dan vsak obiskovalec najde nekaj zase, zato smo organizirali različne aktivnosti in povabili goste iz različnih panog.

V atriju Ekonomske fakultete sta bili dve stojnici s kitajsko hrano, ki so jo pripravili v kitajskih restavracijah Halo Shaolin in Kitajski vrt. Obiskovalci so se lahko udeležili delavnice kitajske kaligrafije, kjer so pisali pismenke s čopičem in črnilom na bel rižev papir, ter se preizkusili v dvigovanju uteži po kitajski metodi. Na voljo je bil tudi kitajski čaj (jasminov, krizantemin, Oolong in zeleni) in veliko piškotov sreče, za spomine pa je poskrbel Selfie box, kjer so se obiskovalci slikali na Kitajskem zidu! Ena izmed bolj zanimivih aktivnosti je bila izkušnja VR, kjer so se obiskovalci lahko v navidezni resničnosti srečali s čengdujsko pando, sprehodili po Poletni palači, peljali v bambusovem čolnu ali leteli nad Kitajskim zidom.

Hvala vsem, ki ste nas na ta dan obiskali!


Se vidimo na Festivalu zmajevih čolnov?


Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!