Uspešno odprtje Konfucijeve učilnice v Celju

18. 11. 2022
Uspešno odprtje Konfucijeve učilnice v Celju
V četrtek, 17. novembra 2022, se je na Gimnaziji Celje - Center uradno odprla Konfucijeva učilnica Celje.

Po dobrih dveh letih, odkar je Gimnazija Celje - Center postala peta slovenska Konfucijeva učilnica, so jo v četrtek, 17. 11., končno tudi uradno oprli.

Dogajanje se je začelo ob 9h zjutraj, ko so na GCC prispeli gosti iz ostalih slovenskih Konfucijevih učilnic ter predstavniki Konfucijevega inštituta Ljubljana. Rdeča nit dneva je bila Alma M. Karlin, svetovna popotnica, ki so jo s Kitajsko vezale prav posebne vezi. Gostje so si v Pokrajinskem muzeju Celje ogledali razstavo omenjene popotnice. Po sprehodu po mestu Celje pa so bile v Prostorih GCC organizirane delavnice kitajske kulture (kulinarična, kaligrafija, borilne veščine, čajanka).

Ob 14. uri sta direktorici KI Ljubljana mag. Danijela Voljč in Lu Tingyao skupaj s predstavniki veleposlaništva LRK predali Gimnaziji Celje - Center spominsko ploščo. Slovesnost so pripravili dijaki in dijakinje GCC skupaj z mentoricami sinologinjama Katarino Potočnik in Kristino Sojar Voglar ter kitajsko učiteljico Wang Shiqi. Bogat program, ki je gledalce več kot navdušil, je odraz trdega dela KU Celje in predanosti učiteljev in dijakov.


Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!