Otvoritev razstave Kitajska skozi otroške oči

22. 06. 2022
Otvoritev razstave Kitajska skozi otroške oči
V četrtek, 16. 6. 2022, je na Osnovni šoli Trnovo v sklopu Konfucijeve učilnice Ljubljana potekala deveta otvoritev razstave Kitajska skozi otroške oči. Obiskovalci so si lahko ogledali likovne izdelke otrok Vrtca Trnovo in učencev Osnovne šole Trnovo, ki so nastali v sklopu treh ustvarjalnih delavnic in petih projektov. Poleg seznanjanja otrok s kitajsko kulturo je namen ustvarjalnih delavnic in projektov predvsem spoznavanje projektnega in timskega dela, medrazredno, medpredmetno in medinstitucionalno sodelovanje, medkulturno povezovanje ter uživanje v ustvarjanju.

Otroci so spoznavali kitajski horoskop, kitajsko leto tigra, priredili kitajsko lutkovno predstavo, likovno ustvarjali na temo romana Zmajska skrbnica avstralske pisateljice Carole Wilkinson, upodobili starodavno legendo o nastanku kitajskega zmaja ter izdali otroško slikanico z naslovom Pošast Nian. Razstavo so z glasbenimi nastopi, slovensko ljudsko pesmijo Marko skače v slovenščini in kitajščini ter Kekčevo pesmijo popestrili učenci 4. razreda. Obiskal nas je tudi župan Mestne občine Ljubljana gospod Zoran Janković.

Iskrene čestitke učencem Osnovne šole Trnovo in otrokom Vrtca Trnovo za čudovito razstavo in dogodek, direktorici Konfucijeve učilnice Ljubljana dr. Tini Ilgo pa za odlično organizacijo projekta. 





Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!