Praznovanje Festivala zmajevih čolnov

10. 06. 2022
Praznovanje Festivala zmajevih čolnov
Konfucijev inštitut Ljubljana in Kajakaška zveza Slovenije sta v soboto, 4. junija, uspešno organizirala tekmovanje v veslanju zmajevih čolnih 2022.

V soboto, 4. junija 2022, je Konfucijev inštitut Ljubljana v sodelovanju s Kajakaško zvezo Slovenije organiziral tekmovanje v zmajevih čolnih ob praznovanju tradicionalnega kitajskega Festivala zmajevih čolnov.

Tekmovanja v zmajevih čolnih, ki se je odvijalo ob reki Ljubljanici pod Prulskim mostom, se je udeležilo devet ekip. Ekipe so bile sestavljene iz osmih veslačev in enega bobnarja. Tekmovanje je potekalo v treh krogih pod okriljem Kajakaške zveze Slovenije. Tekmovanje, ki se je začelo ob 13.00, so zavzeto spremljali navijači na bregu reke Ljubljanice. Zmagala je rdeča ekipa, drugo mesto je zasedla rumena, tretje pa oranžna ekipa.

Na stojnicah so obiskovalci lahko poskusili tradicionalne kitajske jedi, kot so: Zongzi (lepljivi riž), Jiaozi (kitajski žlikrofi), rezanci, pekinška raca in celo Bubble Tea (sadni in čajni napitki s kroglicami). Na voljo so bile tudi delavnice za otroke različnih starosti s pobarvankami in kitajsko kaligrafijo.

Dogodek je privabil številne obiskovalce različnih generacij in ozadij, pripadnike kitajske skupnosti v Sloveniji, profesionalne in amaterske veslače, ljubitelje kitajske kulture, učitelje in študente Konfucijevega inštituta Ljubljana in Konfucijevih učilnic ter študente iz Kitajske. Vesela energija je privabila tudi naključne mimoidoče in turiste, ki so jih pritegnila živahna glasba in vzkliki gledalcev.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se festivala udeležili in ga proslavili skupaj z nami.


Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!