Praznovanje kitajskega novega leta za dijake Konfucijevih učilnic

28. 02. 2023
Praznovanje kitajskega novega leta za dijake Konfucijevih učilnic
25. januarja 2023, na četrti dan prvega lunarnega meseca, smo na Konfucijevem Inštitutu v Ljubljani pripravili dogodek kjer smo skupaj s slovenskimi dijaki, ki se v Konfucijevih učilnicah po Sloveniji učijo kitajščine proslavili prehod v kitajsko novo leto.

Na Kitajskem verjamejo, da je četrti dan novega leta čas, ko se poklonijo bogovom in tako zagotovijo, da bo prihajajoče leto prineslo obilo sreče.

Dogodek so s svojimi nastopi otvorili učitelji: učiteljica Li Xueting je zrecitirala pesem o mladosti, učiteljici Wang Min in Wang Shiqi pa sta zapeli dve pesmi »Love Story« in »Later«, pri čemer se jima je pridružilo tudi občinstvo.

Tečajniki Konfucijevega Inštituta Ljubljana in učenci iz Konfucijevih učilnic v Kranju, Kopru, Mariboru in Celju so pripravili različne točke povezane s praznovanjem kitajskega novega leta.
Predstavili so tradicionalne borilne veščine, na saksofon zaigrali klasično kitajsko pesem z naslovom 又见炊烟 You Jian Chui Yan (Iz kuhinje prihaja dim) in zrecitirali pesem v kitajščini.

Praznovanje se je zaključilo z zabavnim kvizom, ki sta ga pripravila učitelja Li Qinghao in Xu Yidan iz koprske učilnice.









Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!