SILA Bazar 2021

22. 10. 2021
SILA Bazar 2021
Konfucijev inštitut Ljubljana je v soboto, 16. oktobra, sodeloval na SILA Bazarju, ki ga je organiziralo Mednarodno združenje žensk Ljubljana (SILA IWCL).

Konfucijev inštitut Ljubljana je v soboto, 16. oktobra, sodeloval na SILA Bazarju, ki ga je organiziralo Mednarodno združenje žensk Ljubljana (SILA IWCL).

V soboto, 16. oktober 2021, se je ob 10.30 na Stritarjevi ulici v središču Ljubljane slovesno odprl dobrodelni dogodek SILA BAZAAR.

Kar 35 veleposlaništev in predstavništev je bilo povabljenih, da predstavijo svojo kulturo in tradicijo. Bazar je odlična priložnost za obiskovalce, da odkrijejo več različnih kultur na enem mestu. Sobotni bazar je obiskalo več kot 5000 ljudi.

Glavno vodilo bazarja pa je dobrodelnost. Ves zaslužek gre v dobrodelne namene za projekte, ki so bili skrbno izbrani s strani SILA IWCL. Letošnji podprti projekti so: Mladinsko zdravilišče Debeli Rtič, Klimatsko Zdravilišče Rakitna, Društvo prijateljev mladine Metlika ter Društvo za cerebralno paralizo Sonček.

Ekipa Konfucijevega inštituta Ljubljana je obiskovalcem predstavila tradicionalno kitajsko zgodbo Pangu loči nebo in zemljo. Zgodba o nastanku sveta je bila prebrala v slovenščini in kitajščini. Na stojnici Konfucijevega inštituta Ljubljana so bili na voljo Lunini kolački in organizirane so bile delavnice kaligrafije na papirnate lampijone.

Za mnoge so kitajski znaki polni skrivnostne očarljivosti. Marsikdo je na našo kaligrafsko delavnico pripeljal svoje otroke in prvič doživel pisanje kitajskih znakov s čopičem.


Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!