Študijske skupine

05. 05. 2022
Študijske skupine
25. aprila je Konfucijev inštitut Ljubljana organiziral Študijske skupine za tečajnike tečajev kitajskega jezika. Tema dogodka je bila »Zgodbe pomladi«.

25. aprila je Konfucijev inštitut Ljubljana organiziral Študijske skupine za tečajnike tečajev kitajskega jezika. Tema dogodka je bila »Zgodbe pomladi«. Sodelovali so trije učitelji in deset tečajnikov.

Aprila 2022 so na Kitajskem praznovali veliko noč in praznik Guyu (angleško: Grain rain). Na študijskih skupinah so se tečajniki skupaj z učitelji v kitajščini pogovarjali o tradiciji obeh festivalov. Slovenski otroci in starši bodo denimo na veliko noč skupaj barvali, se skrivali, lovili in pobirali pisanke. V času praznika Guyu Kitajci radi pijejo čaj in hodijo na spomladanske izlete.

Ideja študijskih skupin je druženje in spoznavanje novega besedišča. Tako so udeleženci dogodka govorili o veliki noči in prazniku Guyu, preučevali pesem "Pomladna zora" (v izvirniku 春晓), se pogovarjali o svojih načrtih za pomlad in primerjali tradicije teh dveh praznikov na Kitajskem in v Sloveniji.


Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!