Konfucijev inštitut Univerze v Ljubljani je gostil 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med Kitajsko in Šrilanko ter Pomladno slikarsko razstavo

26. 01. 2023
Konfucijev inštitut Univerze v Ljubljani je gostil 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med Kitajsko in Šrilanko ter Pomladno slikarsko razstavo
V torek, 24. januarja 2023, so v ljubljanski Mestni hiši odprli razstavo več kot 100 likovnih del slovenskih in kitajskih otrok.

V torek, 24. januarja 2023, se je v Osrednjem atriju ljubljanske Mestne hiše, Mestni trg 1, Ljubljana odprla slovensko-kitajska likovna in fotografska razstava Združeni v ustvarjalnosti.

Prireditev je obeležila 30. obletnico diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Ljudsko republiko Kitajsko, kitajsko novo leto ter pobratenje Ljubljane s kitajskim mestom Chengdu.

Učenci Osnovne šole Trnovo v Ljubljani in Osnovne šole Yandaojie v Chengduju so v sklopu mednarodnega likovnega natečaja izdelali ilustracije, ki vas bodo popeljale v čudoviti svet kitajskih mitov, legend, praznikov, običajev in kulinarike. Izbranih je bilo 10 najboljših del, ki so prejela priznanja. Nagrajencem je priznanje in nagrado podelil kitajski veleposlanik v Sloveniji Wang Shunqing.

Ogledate si lahko tudi razstavo fotografij iz serije “Chengdu, mesto z razgledi 2022,” ki je zasnovana tako, da vas popelje v osrčje glavnega mesta province Sichuan, kjer živijo velike pande.

Likovna in fotografska razstava je na ogled do 12. februarja.


Pripravili smo tudi krajše video izseke iz otvoritve. Oglejte si jih tukaj.

Razstavo so podprli: Konfucijeva učilnica Ljubljana, Osnovna šola Trnovo, Konfucijev inštitut Ljubljana, Mestna občina Ljubljana, Veleposlaništvo LRK v Sloveniji


Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!