Zgodovina Xi'ana: Kulturno predavanje o Xi'anu

06. 02. 2023
Zgodovina Xi'ana: Kulturno predavanje o Xi'anu
30. januarja 2022 smo na Konfucijevem inštitutu Ljubljana izvedli kulturno predavanje z naslovom »Zgodovina Xi'ana.« Dogodek je potekal prek spleta in bil organiziran za študente, ki so kupili paket »Study Chinese and Experience Culture« (paket vključuje: kotizacijo tečaja kitajskega jezika, učbenik in kulturno predavanje).

V tem predavanju je Zhang Bo, učitelj kitajščine na KI Ljubljana, poslušalcem predstavil veličastno zgodovino Xi'ana iz štirih perspektiv: Sodobni Xi'an, Xi'an v dinastiji Qin, v dinastiji Han in v dinastiji Tang. Kitajski učitelj je pokazal sledi civilizacije, ki so jih pustile različne dinastije. Kot na primer: starodavno mestno obzidje Xi'an, zvonik v Xi'anu, mavzolej prvega cesarja Qin ter Terakota bojevniki.

Obstajajo tudi številne čudovite zgodovinske zgodbe, ki so se zgodile v Xi'anu, kot na primer: odprtje svilne poti, Xuanzangovo potovanje na zahod itd. Xi'an je mesto, kjer je kitajski pesnik Li Bai pisal poezijo. Da bi poslušalcem še bolj pomagal razumeti kulturo Xi'ana je Zhang Bo predstavil tudi nekaj poezije, pesmi, filmov in dokumentov, povezanih s Xi'anom.


Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!