O Konfucijevem inštitutu


Konfucijev inštitut Ljubljana je neprofitna organizacija, ki deluje pod okriljem Kitajske fundacije za mednarodno izobraževanje s sedežem v Pekingu (CIEF). Do sedaj je ustanovljenih več kot 400 Konfucijevih inštitutov in 1000 Konfucijevih učilnic v 154 državah, katerih naloga je poučevanje kitajskega jezika in kulture po svetu in povezovanja svetovnih kultur s Kitajsko. Konfucijev inštitut v Ljubljani je eden izmed redkih poslovnih Konfucijevih inštitutov na svetu.

Za dosego svojega namena inštitut organizira tečaje kitajskega jezika in kulture, poslovne seminarje in delavnice na temo poslovanja s Kitajsko, kulturne prireditve za obeleževanje tradicionalnih kitajskih praznikov. Največji in najbolj prepoznavni kulturni prireditvi sta praznovanje kitajskega novega leta in festival zmajevih čolnov, ki tradicionalno poteka ob reki Ljubljanici.

Glavna dejavnost inštituta so jezikovni tečaji, katerih dodana vrednost je ta, da so učitelji naravni govorci kitajščine. Akademski partner inštituta je Shanghai University of International Business and Economics (SUIBE). Iz partnerske institucije prihaja učno osebje, obenem pa poučuje tudi lokalno osebje; diplomanti sinologije Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani.

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultetePovežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!