Izjava o varstvu osebnih podatkov


Splošne določbe

Univerza v Ljubljani Ekonomska fakulteta (v nadaljevanju EF) se zaveda, da je varstvo osebnih podatkov za uporabnike zelo pomembno. Izjava o varstvu osebnih podatkov vsebuje informacije o zbiranju osebnih podatkov uporabnikov v okviru spletnega mesta EF, ki vključuje vse spletne strani in podstrani EF , novičarski portal EF.NET in vse vključene storitve (v nadaljevanju spletno mesto EF), ki jih upravlja EF, ter informacije o obdelavi in varstvu na ta način zbranih osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta EF.

Kot upravljavec spletnega mesta EF si EF pridržuje pravico, da pogoje uporabe in izjavo o varstvu osebnih podatkov občasno dopolnjuje in posodablja v skladu s tehničnimi novostmi in zakonodajo brez predhodne najave ali obveščanja uporabnikov. Prosimo vas, da pred vsako uporabo spletnega mesta EF preverite datum zadnje spremembe izjave o varstvu osebnih podatkov.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Naročanje na e-novice

Pri naročanju na e-novice na spletnem mestu EF se poleg vaše IP številke shrani vaše ime in priimek in/ali e-naslov, ki ga vpišete v spletni obrazec.

Prijava na dogodke in dejavnosti, Povpraševanje po več informacijah o določeni tematiki

Pri prijavi na dogodke in dejavnosti oziroma povpraševanju po več informacijah o določeni tematiki na spletnem mestu EF se poleg vaše IP številke zbirajo vaši osebni podatki, kontaktni podatki in ostali podatki, ki jih vpišete v spletni obrazec.

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju ZVOP-1) sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. V primeru uporabe spletnega mesta EF se za osebno privolitev šteje ravnanje uporabnika, ki z vnosom podatkov v spletni obrazec in izvedbo pošiljanja podatkov potrdi, da se strinja s Splošnimi pogoji in to Izjavo o varstvu podatkov. Upravljavec ne prevzema odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik. Kot uporabnik spletnega mesta EF ste dolžni sami poskrbeti za točnost in ažurnost vseh posredovanih podatkov v okviru spletnega mesta EF.

EF tako zbrane podatke, ki jih je uporabnik vnesel v spletni obrazec, obdeluje za namene, za katere jih kot uporabnik spletnega mesta EF posredujete (komuniciranje in obveščanje, pošiljanje informacij, gradiva in vabil na dogodke EF, statistične obdelave, segmentacije, analize in priprave poročil, ter za telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje).

Podatki o vaši prijavi se shranjujejo in obdelujejo, dokler se ne odjavite od storitve obveščanja po e-pošti prek spletnega mesta EF oziroma dokler na e-naslov info@ef.uni-lj.si ne posredujete svoje pisne zahteve za umik soglasja za obdelavo osebnih podatkov.

Pravica do informacije

Vsa svoja vprašanja, povezana z varstvom osebnih podatkov, zbranih prek spletnega mesta EF, ki se nanašajo na vas (npr. zbiranje, obdelava, varstvo, dodatne informacije) pošljite na e-naslov info@ef.uni-lj.si. Na vaša vprašanja bo odgovorila odgovorna oseba za obdelavo osebnih podatkov, zbranih prek spletnega mesta EF.

Umik soglasja za obdelavo osebnih podatkov

Kot uporabnik spletnega mesta EF lahko kadarkoli (z odjavo na spletnem mestu EF ali neposredno na e-naslov info@ef.uni-lj.si pisno zahtevate, da EF trajno ali začasno, deloma ali v celoti preneha obdelovati vaše osebne podatke. EF se zavezuje, da bo najkasneje v 15 (petnajstih) dneh po prejetju pisne zahteve ustrezno preprečila obdelavo in/ali izbrisala osebne podatke uporabnika.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

EF se zavezuje, da osebnih podatkov uporabnikov, zbranih na spletnem mestu EF, brez izrecnega soglasja uporabnika ne bo posredovala tretjim osebam razen v zakonsko določenih primerih.

Piškotki in dnevniške datoteke spletnega strežnika

Kot večina spletnih strani tudi na spletnem mestu EF uporabljamo piškotke za pravilno delovanje storitev in boljšo uporabnikovo izkušnjo. EF spoštuje vašo zasebnost in se obvezuje, da bo podatke uporabnikov varovala v skladu z veljavno zakonodajo (Zakonom o elektronski komunikaciji; ZEKom-1, Ur. l. RS, št. 109/2012 in nasl.).

Kot uporabnik spletnega mesta EF lahko piškotke kadarkoli sprejmete ali jih zavrnete. Če ne želite sprejemati piškotkov, nastavite svoj brskalnik tako, da izbriše vse piškotke s trdega diska računalnika, jih blokira ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Vse o piškotkih in podatki o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletnem mestu EF, so podrobneje predstavljeni v sklopu O piškotkih.

Obisk spletnega mesta EF

Ob vsakem obisku spletnega mesta EF se samodejno shranjujejo dnevniške datoteke spletnega strežnika, ki vključujejo tehnične podatke (npr. IP številka naprave, s katero dostopate, datum in uro dostopa, operacijski sistem in različica brskalnika, ki ga uporabljate, in ostale tehnične podatke).

EF tako zbranih podatkov posebej ne obdeluje in jih ne povezuje z drugimi podatki.

Dnevniške datoteke se hranijo 1 leto, nato se brišejo.

Varovanje podatkov

EF se zaveda, da je varovanje osebnih podatkov za uporabnike zelo pomembno, zato se obvezuje, da bo podatke uporabnikov skrbno varovala in zaščitila pred izgubo, spremembami, krajo ali dostopom nepooblaščenih tretjih oseb. Osebne podatke uporabnikov, ki se zbirajo prek spletnega mesta EF, bo EF varovala v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov (Zakon o varstvu osebnih podatkov; ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.) in to Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Končne določbe

Če je, ali postane, katero izmed določil teh splošnih pogojev nezakonito, neveljavno ali neizvršljivo, to ne vpliva na veljavnost drugih določb splošnih pogojev.

Kot uporabnika spletnega mesta EF vas prosimo, da morebitne nepravilnosti in/ali kršitve te izjave o varstvu osebnih podatkov in/ali veljavne zakonodaje na spletnem mestu EF nemudoma sporočite na naš naslov:

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta
Kardeljeva ploščad 17, 1000 Ljubljana
email: info@ef.uni-lj.si.

Univerza v Ljubljani Ekonomska fakulteta
Zadnja posodobitev: 9. september 2022

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultetePovežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!