Konfucijeva štipendija

»Štipendija Konfucijevega inštituta« je program, ki omogoča štipendiranje študentov, akademskih raziskovalcev in učiteljev kitajskega jezika, ki niso iz Kitajske in bi se želeli izobraževati na eni od kitajskih univerz.«

Objavljen je razpis za Konfucijeve štipendije 2022.

Spodaj najdete navodila za prijavo na Konfucijeve štipendije 2022. Spletna stran za prijavo je http://cis.chinese.cn/account/login. Roki prijav pa so odvisni od programa na katerega se posameznik vpisuje.

Kitajska vladna štipendija

Kitajska vlada je za krepitev vzajemnega sodelovanja in izmenjave na različnih področjih med Kitajsko in ostalimi državami vzpostavila številne programe štipendiranja za mednarodne študente, učitelje in akademske raziskovalce. Kitajski odbor za štipendije pod okriljem ministrstva za izobraževanje Ljudske republike Kitajske je odgovoren za vpis in administracijo programov kitajske vladne štipendije.

279 Kitajskih univerz ponujajo različne študijske programe na področju znanosti, inženirstva, kmetijstva, medicine, ekonomije, managementa, izobraževanja, zgodovine, literature, filozofije in umetnosti. Seznam univerz, ki sprejema štipendiste je dostopen tukaj.

Prejeli smo tudi razpise naslednjih šol:

- Beijing Language and Culture University (Postopek prijave, Navodila za prijavo v kitajščini);
- Hubei University (Razpis v kitajščini);
- Qiqihar University (Razpis, Seznam magistrskih študijskih programov).

Prijavite se lahko direktno na univerzo ali pa kandidirate preko naslednjih kanalov:

a) Kitajska vladna štipendija, kjer nominira Veleposlaništvo Ljudske republike Kitajske v Sloveniji:

b) Kitajska vladna štipendija, kjer nominira predstavništvo Ljudske republike Kitajske v Evropski uniji:

Več informacij tukaj.

MOFCOM štipendija

MOFCOM štipendijo je vzpostavilo ministrstvo za gospodarstvo Ljudske Republike Kitajske. Kitajska želi okrepiti dialog in sodelovanje med Kitajsko in ostalimi državami, kot tudi omogočiti tujim perspektivnim talentom, da bi se dodatno izobrazili. MOFCOM s štipendijo podpira tako mlade talente, kot tudi strokovnjake srednjih let, ki bi želeli pridobiti podiplomsko izobrazbo na Kitajskem. Kitajski odbor za štipendije ja odgovoren za administriranje štipendij.

Več o MOFCOM štipendiji tukaj.

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultetePovežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!