Izjava o dostopnosti

Dostopnost

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se zavezuje, da bo omogočala dostopnost osrednjega spletišča in pridruženih spletišč v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom.

Izjava o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče ef.uni-lj.si. Za zagotavljanje zahtev glede dostopnosti so bile sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve, kot so:

 • prikaz vsebin za uporabnike podpornih tehnologij (na primer: bralnike zaslona),
 • navigacija s tipkovnico (prilagoditev za uporabnike, ki ne morejo uporabljati miške),
 • ustrezni barvni kontrasti (med besedilom in ozadjem),
 • predvidljivo delovanje spletišča,
 • omogočeno je opremljanje slik z nadomestnim besedilom,
 • omogočena je uporaba različnih ravni naslovov,
 • spletne strani ne vsebujejo utripajočih vsebin in so varne za uporabo za vse skupine uporabnikov, ki bi jim bliskovite spremembe in utripajoči elementi lahko povzročili reakcije ali napade

Stopnja skladnosti

Spletišče ef.uni-lj.si je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletišča ef.uni-lj.si nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

 • skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
 • grafični elementi v obliki slik z napisi (npr. infografike),
 • videoposnetki,
 • posamezni multimedijski virtualni sprehodi,
 • različne kompleksne tabele s podatki.

Morebitne prilagoditve bi predstavljale nesorazmerno breme, saj so dokumenti namenjeni ozki ciljni javnosti, nekateri od dokumentov pa vsebujejo tudi zelo veliko kompleksnih grafičnih elementov. V prihodnje bomo ob uvajanju večjih sprememb sistema skrbeli, da bomo te v čim večji meri prilagajali tudi ranljivim skupinam.

Priprava izjave o dostopnosti

Izjava je bila nazadnje posodobljena 7. 7. 2022.

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletišču ef.uni-lj.si kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo. Dostopnost bomo lahko še bolj izboljšali, če nam poročate o vaših izkušnjah z našim spletiščem. Če boste naleteli na kakšno težavo, če potrebujete dostop do informacij, ki so nedosegljive, nam to sporočite prek telefona, po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Univerza v Ljubljani Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17, 1000 Ljubljana, Slovenija

+386(1) 5892 400

info@ef.uni-lj.si

Odgovor boste prejeli v osmih dneh od prejema sporočila. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili razloge za zakasnitev odgovora in kdaj bo odgovor podan.

Postopek prijave neskladnosti

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko oddate prijavo na:

Inšpekcija za informacijsko družbo

Direktorat za javni sektor

Inšpektorat za javni sektor

Tržaška cesta 21

1000 Ljubljana

gp.ijs@gov.si

Confucius Institute Ljubljana

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

资质认定联系方式 

在社交媒体上关注我们