HSK izpitni center

HSK test je standardizirani mednarodni test za preverjanje znanja kitajskega jezika govorcev, katerih kitajščina ni materni jezik. HSK je dokazilo znanja jezika in ga zato priporočamo vsem, ki se učite kitajščine. HSK certifikat se lahko uporabi pri iskanju zaposlitve, študija itd. HSK certifikat je pogoj za pridobitev Konfucijeve štipendije za študij na Kitajskem.

Obstaja več vrst izpitov za preverjanje znanja kitajskega jezika. Poleg testa HSK, obstajajo še BTC (Preverjanje znanja kitajskega poslovnega jezika), YCT (preverjanje znanja kitajščine osnovnošolcev in dijakov) in HSKK (ustni izpit).

Znanje kitajskega jezika se preverja na šestih stopnjah. Kandidat izbere raven, ki mu najbolj ustreza. Izpit opravlja samo na ravni, ki jo je izbral. Če posameznik izbere raven 4 in je ne opravi, mu HSK 3 ni avtomatično priznan. Če niste prepričani, kateri nivo ustreza vašemu znanju kitajščine, vam bomo z veseljem pomagali. Kontaktirajte nas!

HSK izpitni center na Konfucijevem inštitutu Ljubljana je junija 2019 začel s spletno izvedbo izpita HSK. Splošna pravila ostajajo enaka, razlika je le v tem, da bodo kandidati izpit opravljali prek računalnika.

Na angleškem zavihku najdete več informacij o izpitu ter prihajajoče datume. Kliknite tukaj!

!NOVO! Od januarja 2022 dalje je HSKK obvezen za vse, ki se prijavijo na HSK 3 in višje.

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultetePovežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!