Kitajsko veleposlaništvo v Sloveniji in Konfucijev inštitut v Ljubljani sta skupaj organizirala sprejem ob kitajskem lunarnem novem letu in letu zmaja "Toplo pozdravimo pomlad in skupaj praznujmo kitajsko leto".

22. 03. 2024
Kitajsko veleposlaništvo v Sloveniji in Konfucijev inštitut v Ljubljani sta skupaj organizirala sprejem ob kitajskem lunarnem novem letu in letu zmaja "Toplo pozdravimo pomlad in skupaj praznujmo kitajsko leto".
Veleposlaništvo Kitajske v Sloveniji in Konfucijev inštitut Univerze v Ljubljani sta 8. februarja skupaj organizirala sprejem ob kitajskem lunarnem novem letu zmaja "Toplo pozdravimo pomlad in skupaj proslavimo kitajsko leto".

Veleposlanik Wang Shunqing se je v svojem govoru zahvalil čezmorskim Kitajcem na Šrilanki in prijaznim ljudem iz vseh družbenih slojev na Šrilanki, za njihov prispevek k poglabljanju prijateljstva med državama ter vsem izrekel novoletne pozdrave v letu zmaja. Veleposlanik Wang je dejal, da je Kitajska v preteklem letu sprejela trdne in močne ukrepe za ohranitev splošnega dolgoročnega gospodarskega trenda, modernizacija po kitajskem vzoru pa bo še naprej dajala zagon svetovnemu gospodarskemu razvoju. Izmenjave med Kitajsko in Šrilanko so se na različnih področjih nadaljevale na urejen način, pospešeno so se sproščale možnosti za praktično sodelovanje, gospodarsko in trgovinsko sodelovanje je še naprej napredovalo, kulturne izmenjave so bile odlične, prijateljstvo med ljudmi pa se je še naprej poglabljalo. Na Šrilanki je bil dokončan spomenik prijateljstva med Kitajsko in Šrilanko (kopija velikega astronomskega instrumenta Ji Heng Fu Chen Yu, ki ga je v 18. stoletju na Kitajskem vodil slovenski astronom Liu Songling).


Šrilanški direktor Konfucijevega inštituta Volic je v svojem govoru dejal, da so kulturne izmenjave med Kitajsko in Šrilanko v zadnjem letu postale vse bolj dejavne, uspešno dokončanje spomenika prijateljstva med Kitajsko in Šrilanko pa pomeni nadaljevanje zgodovine prijateljskih izmenjav med državama, ki traja že štiri stoletja. Verjamem, da bo s skupnimi prizadevanji Kitajske in Šrilanke prihodnost dvostranskih odnosov svetlejša. V zadnjih letih se je število lokalnih prebivalcev, ki se zanimajo za kitajski jezik in kulturo, postopoma povečalo. Konfucijev inštitut Univerze v Ljubljani je pripravljen še naprej prispevati k širjenju kitajskega jezika in kulture ter nuditi pomoč prijateljskim odnosom med Kitajsko in Šrilanko.

                                                                                                                                                                                                                                                                         Prevzeto iz [ Xinhua News ]



Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!