Konfucijeva učilnica v Kopru sodelovala na slovenski razstavi izobraževalnih in zaposlitvenih informacij ter promovirala kitajsko smer

22. 03. 2024
Konfucijeva učilnica v Kopru sodelovala na slovenski razstavi izobraževalnih in zaposlitvenih informacij ter promovirala kitajsko smer
Od 19. do 20. januarja 2024 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala 15. informativna razstava o izobraževanju in zaposlovanju. Na razstavi je sodelovala Konfucijeva učilnica v Kopru, ki je na Univerzi na Primorskem izvedla usposabljanje iz kitajskega jezika Strokovna javnost v zvezi s kitajskim jezikom.

Sejem informacij o izobraževanju in zaposlovanju je eden največjih dogodkov pred dnevom odprtih vrat v Sloveniji, ki ljudem omogoča celovito spoznavanje izobraževanja v Sloveniji in drugih državah. Zajema različne izobraževalne programe od srednje šole naprej: univerze, podiplomske tečaje, nadaljnje izobraževanje in usposabljanje, jezikovne tečaje itd.


Na prizorišču dogodka je bilo na stojnici kitajskega študija vnaprej pripravljeno promocijsko gradivo z logotipom Konfucijeve učilnice v Kopru in brošure za kitajski študij. Skrbno smo oblikovali tudi kodo QR, ki jo je bilo mogoče skenirati in s tem ustvariti igre s kitajskimi znaki, kar je za kitajščino zelo uporabno. Zainteresirani učenci jo lahko izkusijo s skeniranjem kode in na začetku cenijo čar kitajskih znakov. Hkrati je osebje študentom podrobno predstavilo tudi poklicne značilnosti in zaposlitvene možnosti kitajske smeri. Sodelovanje Konfucijeve učilnice v Kopru na tem dogodku je omogočilo, da je več študentov spoznalo kitajsko smer na Univerzi na Primorskem, kar je lokalnim slovenskim študentom omogočilo dodatno izbiro pri vpisu na univerzo.


Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!