Kitajsko novoletno druženje na daljavo

22. 02. 2021
Kitajsko novoletno druženje na daljavo
V okviru Konfucijeve učilnice Ljubljana na Osnovni šoli Trnovo, je potekalo praznovanje kitajskega novega leta ali praznika pomladi.

V okviru Konfucijeve učilnice Ljubljana na Osnovni šoli Trnovo, je potekalo praznovanje kitajskega novega leta ali praznika pomladi. Prireditev Kitajsko novoletno druženje je bila tokrat prvič po devetih letih prenesena v virtualno obliko, in sicer je potekala preko zooma. Na dogodku so sodelovali učenci OŠ Trnovo, ki obiskujejo interesno dejavnost spoznavanje kitajske kulture in jezika ter izbirni predmet kitajščina in dijaki Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana. Poleg obeležitve najpomembnejšega kitajskega praznika, je bil namen dogodka omogočiti učencem, da predstavijo svoje znanje s področja kitajskega jezika, likovne izdelke na temo kitajske kulture in tradicije ter da se medgeneracijsko in medpredmetno povežejo.

Učenci in dijaki so dokazali, da so na daljavo ravno tako ustvarjalni in polni znanja kot pri delu v šoli. Goste so navdušili s kitajsko pesmijo, lastnimi rimami, čudovitimi likovnimi izdelki ter številnimi zanimivimi predstavitvami. Iskrene čestitke vsem nastopajočim in dr. Tini Ilgo, direktorici Konfucijevi učilnici Ljubljana za organizacijo odličnega dogodka.  Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultetePovežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!