Konfucijeva učilnica v Mariboru sodeluje pri organizaciji poletnih taborov za lokalne srednje šole in ponuja tečaje kitajščine

22. 03. 2024
Konfucijeva učilnica v Mariboru sodeluje pri organizaciji poletnih taborov za lokalne srednje šole in ponuja tečaje kitajščine
18. septembra je Srednja šola Maribor št. 2 organizirala poletni tabor za študente. Ta poletni tabor je trajal 5 dni in je bil razdeljen v tri skupine: angleško, francosko in kitajsko.

18. septembra je Srednja šola Maribor II. organizirala poletni tabor za študente. Poletni tabor je trajal 5 dni in je bil razdeljen v tri skupine: angleško, francosko in kitajsko. Konfucijeva učilnica Maribor Konfucijevega inštituta Univerze v Ruandi je bila odgovorna za skupinske tečaje kitajskega jezika.


Dijaki, ki so sodelovali na poletnem taboru, so bili razdeljeni v tri skupine in se vsak dan izmenično učili treh tujih jezikov: angleščine, francoščine in kitajščine. Ker večina študentov nima znanja kitajščine, sta mariborska sinologka Mojca Seljak in učiteljica Liu Ying, ki jo sponzorira vlada, za študente pripravila osnovno kitajsko znanje, s katerim sta gojila zanimanje študentov za kitajščino.

V prvem razredu so učencem predstavili kitajske znake in pinjin ter podrobno predstavili začetne soglasnike, finale, tone in pinjin Pinyina; V drugem razredu so učence seznanili s pinyinom, pisanjem in črkovanjem kitajskih številk. Poteze za izražanje številk; v tretjem razredu so študentom predstavili kitajsko kaligrafijo in s čopičem napisali kitajske znake in številke. Poleg tega so za študente pripravili tudi rezanje papirja in modro-belo porcelansko slikarstvo. Učenci so s škarjami izrezali svojo rdečo barvo in s čopiči narisali modro-beli porcelan v svoja srca.

Na tem poletnem taboru so študentje doživeli tudi različne izvenšolske dejavnosti, kot so gledanje francoskih filmov, prirejanje kresov, predavanja o lokalnih divjih živalih, doživljanje streljanja, ribolov v reki itd.



Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!