Tekmovanje Kitajski most v govorništvu za srednješolce

26. 05. 2021
Tekmovanje Kitajski most v govorništvu za srednješolce
V soboto, 22. maja ob 10.00, sta veleposlaništvo LRK v Sloveniji in Konfucijev inštitut Ljubljana gostili tekmovanje v govorništvu kitajskega jezika “Kitajski most”. Tekmovanje je potekalo na spletu.

Letošnjega tekmovanja so se udeležili trije srednješolci: dijakinji iz Konfucijeve učilnice Maribor in dijak iz KU Koper.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz treh delov: prostega govora, kviza in šova talentov. Tekmovalci so pripravili govor z naslovom "Chasing Dreams in Chinese, Living up to the Shaohua". V drugem delu tekmovanja je komisija preverila njihovo znanje o kitajskem jeziku in kulturi in v tretjem delu – šovu talentov so tekmovalci pokazali svoje talente. Kombinacija njihovih instrumentalnih in plesnih nastopov je izražala umetniško lepoto kitajske kulture.

Tretje mesto je zasedel Teo Ženko iz KU Koper. Drugo mesto si je priborila Viktorija Šprah (KU Maribor). Prvo mesto pa je osvojila Vanesa Sagadin iz Konfucijeve učilnice Maribor (na fotografiji). Vanesa bo Slovenijo predstavljala na 14. Mednarodnem tekmovanju v govorništvu "Kitajski most" za srednješolce na Kitajskem.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!


Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!